Onderhoud cv-ketel

1 april 2023: de nieuwe Gasketelwet 

Vanaf 1 april 2023 treedt de Gasketelwet in werking. Vanaf dat moment mogen alleen gecertificeerde installatiebedrijven en monteurs werkzaamheden uitvoeren aan gasverbrandingstoestellen. Hoenselaar Installatietechniek B.V. heeft deze certificering en werkt volgens de richtlijnen van de nieuwe Gasketelwet. Wij informeren u graag over deze nieuwe wet en wat er voor u veranderd.

Wat is de Gasketelwet?

De nieuwe Gasketelwet schrijft voor dat vanaf 1 april 2023 alleen gecertificeerde installatiebedrijven en monteurs mogen werken aan gasverbrandingstoestellen. Dit betreft ook uw cv-installatie, in de volksmond wordt dit ook wel de cv-ketel genoemd. De Gasketelwet is voortgekomen omtrent de gevaren van koolmonoxide bij CV-ketels. Het ontstaan van Koolmonoxide-incidenten hadden de oorsprong door het verkeerd of nalatig handelen van 

Hoenselaar Installatietechniek B.V. heeft de beschikking over een bedrijfscertificaat en de monteurs over het certificaat Vakmanschap CO. Zonder deze certificering mogen wij geen gasverbrandingsinstallaties plaatsen, onderhouden of repareren. 

Wat veranderd er voor u?

Vanaf 1 april 2023 mag u alleen nog een gecertificeerde installateur inschakelen voor het plaatsen, onderhouden en repareren van gasverbrandingstoestellen. In het register Gasverbrandingsinstallaties kunt u zien welke installateurs gecertificeerd zijn. Er geldt een overgangsperiode tot 1 juli voor de monteurs waarvoor de cursussen gepland staan.

Hoenselaar Installatietechniek B.V. uw partner voor betaalbaar Cv-ketel onderhoud 

Bij Hoenselaar Installatietechniek bent u aan het juiste adres voor het periodiek onderhoud aan uw CV-ketel. U kunt hiervoor een onderhoudsabonnement afsluiten die via onderstaande link is te downloaden. Wij komen jaarlijks de CV-ketel schoonmaken en u kunt gebruik maken van de storingsdienst die 24 uur per dag bereikbaar is. De monteur komt uiterlijk de eerst volgende werkdag bij u langs om de storing te verhelpen of een alternatieve voorziening te treffen indien onderdelen met levertijd vervangen dienen te worden.

Bekijk hier het onderhoudscontract