Riolering

Rioleringswerk ligt in de basis van het loodgietersvak. Als modern installatiebedrijf gebruikt Hans Hoenselaar Installatietechniek hedendaagse materialen voor de aanleg en onderhoud van rioleringssytemen. Lood is al lang niet meer aan de orde en ook koper in het waterleidingsysteem wordt steeds vaker vervangen voor kunststof. Voor rioleringen wordt over het algemeen PVC gebruikt. Dit materiaal is redelijk makkelijk te verwerken maar voor een goed rioleringssysteem is het wel zaak dat dit vakkundig gebeurd.

Het begint bij een goed ontwerp van het rioleringssysteem. Een goede afwatering is cruciaal voor het voorkomen van verstoppingen. Een juiste diameter en afschot van riolering zijn van belang. Te veel of te weinig afschot kan problemen opleveren net als een te kleine diameter. Het is zelfs zo dat er criteria voor staan volgens de NEN 3215 norm. Vanzelfsprekend ontwerpen en instaleren wij volgens deze norm. Zo kunt u er van op aan dat u een goed werkend rioleringssyteem in huis heeft.

Bij het plaatsen van een nieuwe keuken zorgen we voor een goede afwatering van de gootsteen en de afwasmachine. Bij het bouwen of verbouwen van een badkamer krijgt de afvoer van de wastafel, douche en bad een doordacht systeem. Een toilet wordt zo geplaatst dat het rioolwater een vrije aftocht heeft. Ook de afvoer van de wasmachine krijgt de nodige aandacht, ongeacht waar deze geplaatst is, in een washok, op zolder of in de keuken.

Een riolering kan zwakke punten hebben. Dit kan zich uitten in lekkage of verstopping. Wanneer we in uw rioleringssituatie een zwakke plek hebben ontdekt, zullen we altijd de juiste oplossingen aanbieden. Voor het ontdekken van deze zwakke plekken kunnen we gebruik maken van een camera. Zo komt het probleem duidelijk in beeld en is een oplossing snel geboden. Dus ook in het geval van rioleringsproblemen kunt u van ons op aan.

We bieden rioleringsservice voor particulieren en bedrijven. Dat betekend grote en kleine projecten ook wat betreft hemelwaterafvoer. Met name op grote daken zoals bij bedrijfspanden is het zaak dat het regenwater efficiënt wordt afgevoerd. Grote diameters, overloopbakken en overstort kennen voor ons geen geheimen. En mochten er bij bedrijf of particulier problemen voor doen dan zullen we deze snel en efficiënt verhelpen. Onze jarenlange ervaring staat garant voor een goede afloop.

Voor al uw rioleringswerk bent u bij Hans Hoenselaar Installatietechniek dus aan het juiste adres. Of het nu gaat om nieuwbouw, bouw of verbouw, de afwatering van toilet, badkamer, keuken en hemelwater is bij ons in vertrouwde handen. Jarenlange ervaring zorgen voor volop expertise en degelijk werk. We maken voor u een ontwerp en offerte volgens uw wensen. Ook bij problemen kunt u bij ons terecht. Bel onze rioolservice op telefoonnummer 024-3583422 en wij lossen het voor u op.

  • Voor particulieren en bedrijven
  • Gebruik van camera bij onderzoek
  • Alle verstoppingen (keuken, wc, riolering, badkamer)