Over ons

Sinds 1 april 2023 genieten Hans en Hennie Hoenselaar van hun welverdiende pensioen. Het bedrijf wordt voortgezet met dezelfde mensen onder leiding van Dennis Kroes vanuit een nieuwe vestiging in Groesbeek.

Hoenselaar Installatietechniek is opgericht op 1 Februari 1997 als eenmansbedrijf aan de Verbindingsweg in Heumen. De werkzaamheden waren vooral gericht op gasleiding, stoomleiding en droge blusleiding installaties te maken. Hierbij werden ook veel verdelers en complete ketelhuizen prefab gemaakt en gemonteerd. De werkzaamheden waren vaak te zwaar voor 1 persoon, dus werden er mensen ingeleend.

In 1999 werd grond aangekocht aan de Schutkolk (industrieterrein Sluisweg) in Heumen en werd er een woonhuis met werkplaats/magazijn gebouwd. De werkzaamheden werden uitgebreid met onderhoudswerkzaamheden voor particulieren, woningcorporaties, bedrijven en instellingen. Langzaam aan kwam er personeel in dienst, eerst in parttime verband en later in vast dienst verband.

In 2009 werd een nieuw kantoor gebouwd wat tevens als showroom dient om alles op het gebied van duurzaamheid aan de klanten te laten zien. Hier kunnen we alles in werking laten zien op het gebied van lage temperatuur verwarming (LTV), muurverwarming/koeling,low H2O radiatoren, Co2 gestuurde ventilatie, warmtepompen, cv ketels, spoelwatervrije urinoirs en dakbedekkingen met schoonwater verklaring en 20 jaar garantie. Dit is een greep uit ons aanbod van wat wij kunnen.

Ook herberekenen wij EPC voor nieuwbouw, om bouwkosten te drukken en toch milieutechnisch verantwoord bezig te zijn. Wij kunnen installatie ook aanpassen om het energielabel te verhogen.
Vanaf Februari/Maart 2011 zijn wij gecertificeerd HRE installateur. HRE staat voor Hoog Rendementsketel en Energieproductie. Deze ketel doet gewoon zijn werk als combiketel en wekt daarbij elektrische stroom op wat teruggeleverd wordt aan de netbeheerder.

Wij werken alleen met leveranciers met materialen van A-kwaliteit en geen handelsondernemingen met zogenaamde “eigen merken”.

Wij zijn een erkend leerbedrijf en lid van Techniek Nederland.

Hoenselaar Installatietechniek werkt wanneer gewenst met onderhoudscontracten.
Wil je hier meer over weten? Bekijk hier het onderhoudscontract